Sivu 1/1

Vanhojen traktorien hinnat nykyään

Lähetetty: 24 Maalis 2021, 15:05
Kirjoittaja Smoppi
Terve. Joskus aikaisemmin tänne avasin keskusteluketjun samasta aiheesta, mutta siitä on jo muutama vuosi kulunut. Täällä harrastajat silloin naureskelivat vanhojen traktorien monen tuhannen euron hintapyynnöille, joita pidettiin kohtuuttoman korkeina. Olen kaikki nämä vuodet yrittänyt löytää halpaa traktoria kevytyrityksen urakointitöihin, mutta hinnat vain näyttävät nousevan entisestään. Paperittomista varaosaraadoista pyydetään jo järjestään yli 3000 euron hintoja.

Sen lisäksi vanhojen traktorien omistus näyttää keskittyvän keräilijöille (joilla ne yleensä jäävät ikuisuusprojektiksi), perikunnille (joilla ne unohtuvat autiotalojen pihaan ruostumaan) ja vittumaisille maatalonpojille, jotka yrittävät vain huijata kaikilla mahdollisilla tavoilla kun ostajaehdokas ei kuulu mihinkään paikallisesti merkittävään maanomistajasukuun.

Mistä harrastajat oikein ostavat niitä halpoja traktoreita?

Re: Vanhojen traktorien hinnat nykyään

Lähetetty: 24 Maalis 2021, 17:53
Kirjoittaja jamppi
Turha kenekään on nillä tosi halvoilla rakkoreilla kehua, joskus käy jollekkin säkä että osuu kohdalle mutta sekin on kaukana yleisestä hintatasosta. Hinnat on kyllä aika korkeita nykyään.

Re: Vanhojen traktorien hinnat nykyään

Lähetetty: 25 Maalis 2021, 02:18
Kirjoittaja Smoppi
Mutta eihän näillä hinnoilla käytetyn traktorin hankkiminen työkaluksi ole millään tavalla kannattavaa. Ei ole mitään järkeä, että ikivanhasta traktorista joutuu maksamaan saman verran kuin muutaman vuoden vanhasta autosta - etenkin kun traktorin tapauksessa kyse on niin yksinkertaisesta laitteesta, että ainoa este omavalmisteen tekemiselle on se, ettei sitä saa tässä paskamaassa rekisteriin.

Re: Vanhojen traktorien hinnat nykyään

Lähetetty: 25 Maalis 2021, 19:39
Kirjoittaja Kerkänmatti
Minkä ikäluokan, teholuokan, ominaisuuksin varustettu traktori on kiikarissa ja mitä sillä olisi tarkoitus tehdä? Toivotaanko ajoon valmista vai saako siinä olla laittoa?

Re: Vanhojen traktorien hinnat nykyään

Lähetetty: 25 Maalis 2021, 20:59
Kirjoittaja Smoppi
Ominaisuuksien suhteen kone saa olla melkein minkälainen tahansa, kunhan jonkinlainen vetokoukku ja nostolaite sekä voiman ulosotto löytyy. Tasauspyörästön lukko tietysti olisi plussaa. Laittoa saa olla, kunhan ei mitään älyttömän kalliita varaosia vaativaa. Itseltäni kyllä onnistuu asennushommat. Ikä- ja teholuokalla ei niin väliä, mutta painoa koneella saisi olla joku pari tuhatta kiloa.

Kone tulisi kevytyrityksen urakointiin ja omiin rakennus- ja kuljetushommiin työkoneeksi.

Re: Vanhojen traktorien hinnat nykyään

Lähetetty: 27 Maalis 2021, 08:45
Kirjoittaja Kerkänmatti
https://www.nettikone.com/maatalouskone ... untry[]=73

Tuollaiseen hintahaarukkaan alkaa näköjään saada Nuffieldia, Majoria ja David Brownia sekä muutama muu kevyempi vaihtoehto. Jos Leyland ei ole lähtökohtaisesti nou-nou, niin se taitaa yleiseltä hintatasoltaan olla 70-luvun koneiden halvimmasta päästä, jos ohjaamollista traktoria halajaa. :D

Re: Vanhojen traktorien hinnat nykyään

Lähetetty: 01 Huhti 2021, 23:04
Kirjoittaja jusape
-63 DB 880 olis jouten, harvinaisempi 4-sylinterinen ja 3-keppinen eli 12+4 vaihteistolla, rekisterissä, erittäin siisti ja nätisti käyvä laite ja toimiva ( uudet akut tarvii - ei muuta - toimivat akut sisältyy hintaan ) , ja on Klippanin ohjaamolla.
Mukaan saa lumilingon ( ei nivelakselia ) , hinnasta riippuen myös 2m leveän "JYKEVÄ" perälevyn, ja mahdollisesti ketjut takasiin, "jäätikkö"piikiketjut siis.
Takarenkaat on likimain uudet, ja vakiota pykälää leveämmät .

Lisätiedustelut halutessa : j.peltonen69@wippies.fi