Sivu 1/1

CAV DPA tietäjiä?

Lähetetty: 14 Heinä 2023, 23:42
Kirjoittaja Tuusaaja
Elikkä 255:sen leukun konetta olen kunnostellut, moottori on ollut jumissa vuosikaudet ja nyt ois syöttöpumpun vuoro.
Pumpussa oli vivut jumissa ja pyöriminenkin oli nihkeää. Tämän olen purkanut, puhdistanut ja kiillottanut liikkuvia osia. Nestepäässä kuitenki ihmetystä herätti männät joita nokkarengas rullakasettien välityksellä painaa. Kuuluuko näiden mäntien väliin jonkinlainen jousi vai hoituuko palautus pumpun sisäisellä paineella? Ei siellä mitään ainakaan ollut ellei lentänyt johonkin päin tallia purkaessa :lol:

Re: CAV DPA tietäjiä?

Lähetetty: 16 Heinä 2023, 09:46
Kirjoittaja cityleukku
Moi.Kato Jusapen youtube videolta.Siel on CAV DPA auki ja selitetty

Re: CAV DPA tietäjiä?

Lähetetty: 24 Heinä 2023, 08:43
Kirjoittaja Tuusaaja
Oletan että mäntien väliin ei jousta tule, tai ei tule tähän ainakaan kun nestepää on jo läjässä :lol: jusapen videoissa oli paljon asiaa näistä pumpuista. Tuota nestepäätä ei vain purettu missään. Uuden tiivistesarjan tähän laitan ja pari uutta osaa. Saas nähä millainen tulee.

Re: CAV DPA tietäjiä?

Lähetetty: 09 Syys 2023, 13:32
Kirjoittaja Tuusaaja
Leukku saatiin nyt käyntiin. Värkkäilin moottorille parruista pukin jossa konetta käyttelin ja tuntui pelaavan, moottoriin vaihtui 3 mäntää ja sylinteriputkea ja kanteen pientä hienosäätöä. Pumppuun uus tiivistesarja. Tämä moottori on nuhviin tulossa niin vauhtipyörän kotelo ja jakopäänkopat vaihtu nuhvin vastaaviin.
Tästä rojektista saatan joskus kirjotella lisää, tekemistä löytyy vielä :lol:

Re: CAV DPA tietäjiä?

Lähetetty: 09 Syys 2023, 17:25
Kirjoittaja kari t
Kevällä 2009 ostin tuon leukun 4/65:sen nuhvin varaosiksi. Enpä olisi uskonut, että noinkin vähällä remontilla tuosta mootorista tuli soiva peli.
Leukusta ei ole enään jäljellä kuin eturunko, etuakseleineen, vaihdelaatikon kuoret, ja kynkät joissa yksi vetoakseli.

Re: CAV DPA tietäjiä?

Lähetetty: 09 Syys 2023, 20:10
Kirjoittaja Tuusaaja
Joo ei tämä moottori mikään huono aihio ollut. Hommaa oli toki paljon mutta ottaahan nämä harrastukset aikansa. Kaksi mäntää ja putkea olivat umpiruosteessa mutta nousivat kuitenki helposti yhdessä ylös, toisistaan irti lähtivät vasta prässissä.
Käytettyjä oli nämäkin putket ja männät mitkä laitoin tilalle, uudet männänrenkaat tietenkin.
Kampiakselissa oli vesi mennyt muutamaan kk kaulaan mutta kotikonstein kiillottamalla selvisi ja mitoissaan oli akseli kaikinpuolin.
Uudet laakeriliuskat ei tähän onneksi montaa kymppiä maksa.
Ja suutinkärjet oli jumissa myös mutta sattui olemaan toimivia kärkiä itellä jemmassa.
Tämä jakajapumpun toiminta ja rakenne tuli opeteltua myös perusteellisesti kun viimestäkin mutteria myöten se piti purkaa.